Golubački grad | Jungman travel

Golubački grad 17.oktobar 2021

Goluvački grad Nema bližih podataka o tome ko je (Ugari ili Srbi) i kada tačno izgradio Golubačku tvrđavu. U pisanim izvorima se prvi put pominje 1335. godine, u ugarskoj povelji iz 1337., u kojoj se navodi da je vlastelin Nikola Banfi, za koga se izdaje povelja, 1335. godine boravio u Golupcu, tvrđavi sa ugarskom vojnom posadom. Tvrđava je osnovana svakako pre, ali nije poznato da li je to bilo pre ili tokom neprijateljstva Ugarske i Srbije, koje je nastalo posle smrti kralja Dragutina, i tokom kojeg se prvi put i pominje Golubačko utvrđenje. Sve do vremena nakon raspada Dušanovog carstva, Golubac po istorijskim izvorima ne menja status i ostaje u posedu Ugara.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 1500 rsd

Mapa Golubac

Program

 • Polazak iz Čačka u 07:00h. Vožnja sa usputnom pauzom za odmor do manastira Tumane. Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama, Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima, čije se mošti čuvaju u manastiru. Nesvakidašnji ambijent, mini zoološki vrt, bigreni vodopad, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti. Slobodno vreme za razgledanje. Nastavak puta do Golubačke tvrđave. Tvrđava Gbackolui grad predstavlja jedan od najbolje očuvanih utvrđenih srednjovekovnih gradova u Srbiji. Nalazi se na stenovitoj padini, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Veruje se da je sazidana početkom 13. veka. Fakultativno: obilazak vizitorskog centa, razgledanje arheološkog parka i izlazak na tvrđavu u tzv. Zelenu zonu uz pratnju kustosa. Zelena zona je dostupna svim kategorijama turista i obuhvata tri kule i Palatu. U Palati je smeštena digitalna prezentacija kompletne Tvrđave i u njoj se odvijaju prezentacije vodiča. U Ulaznoj kuli ili kuli 8, na sva tri sprata smeštena je izložba posvećena vitezima. Nastavak puta do Srebrnog jezera. Slobodno vreme za razgledanje i šetnju obalama Srebrnog jezera. U popodnevnim satima polazak za Čačak. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima.

 • Aranžman obuhvata:
  * prevoz autobusom turističke klase ( 20/55 sedišta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika )
  * obilazak manastira Tumane,
  * troškovi vodjenja i organizovanja putovanja.

 • U cenu nisu uračunati:
  * ulaznicu za Kompleks Golubački grad i tzv.Zelenu zonu za obilazak tvrđave (600,00 dinara),,
  * individualni troškovi.

 • Popusti, doplate, autobuske karte, uslove plaćanja možete pogledati u cenovniku.

Napomene

 • Za putovanje u inostranstvo svim maloletnim licima je potrebna saglasnost oba roditelja – staratelja ili roditelja – staratelja koji ne putuje sa maloletnim detetom overena u sudu ili opštini.
 • Polazak autobusa je dan ranije u odnosu na dan naznačen u tabeli (tačno vreme polaska obavezno proveriti u agenciji dan ranije), a povratak je na dan naznačen u tabeli u unapred dogovorenom vremenu.
 • Ulazak u smeštajne jedinice u dolasku je posle 14h, a napuštanje istih je poslednjeg dana boravka do 9h po lokalnom vremenu. Posteljina se menja jednom tokom smene.
 • Putnici su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni smeštajnih jedinica. Svi studiji i apartmani imaju opremljene kuhinje potrebnim priborom, ali nemaju peškire, toalet papir i sredstva za higijenu koja su putnici u obavezi sami da nabave.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da putem SPECIJALNIH i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama različitim od cena objavljenim u ovom cenovniku. Stranke koje uplate aranžman po cenama iz ovog cenovnika nemaju pravo potraživanja naknade na ime razlike u ceni.
 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu JUNGMAN TRAVEL DOO zadržava pravo na korekciju cena. Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo uplaćeni iznos, a ostatak je podložan promeni.
 • Obavezu plaćanja stranka je dužna da izmiri najkasnije 10 dana pre polaska, uplaćivanjem celokupnog iznosa ili dostavljanjem čekova. U suprotnom, automatski će se smatrati da je odustala od putovanja I postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora.
 • Preporučuje se putnicima da za putovanje bez viza izvade nove biometrijske pasoše.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije “JUNGMAN TRAVEL DOO” – Čačak.

Licenca OTP 091/2020 od 31.01.2020. godine.