Sarajevo | Jungman travel

Sarajevo 16.oktobar 2021

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad na reci Miljacki domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letni kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo - Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempož ivota, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama…

CENA ARANŽMANA PO OSOBI : 1500 rsd

Mapa Sarajevo

Program

 • Polazak iz Gornjeg Milanovca u 04:00 h, iz Čačka u 04:30 h, iz Požege u 05:00 h, iz Užica u 05:30 h. Noćna vožnja. Prelazak državne granice, nastavak putovanja pored Višegrada i Rogatice…

 • Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima, pauza za kafu, a potom obilazak Baščaršije sa lokalnim vodičem - pešačka zona grada: Gradska većnica, Inat kuća, Gazi Husrev-begov bezistan i džamija, Kazandžiluk, Mali Ćurciluk, Latinska ćuprija (Principov most), džamija Ferhadija, Saborna crkva, Katedrala, Večna vatra... Panoramsko razgledanje novijeg dela grada - Zemaljski muzej, Istorijski muzej Bosne i Hercegovine, Grbavica, Skenderija... Fakultativni izlet do vrela Bosne na Ilidži, najpopularnijeg izletista u Sarajevu... Slobodno vreme na Baščaršiji…

 • Polazak iz Sarajeva u popodnevnim satima. Dolazak u Višegrad u ranim večernjim satima, šetnja do čuvenog mosta Mehmet Paše Sokolovića i Andrić grada – Kamengrada…Slobodno vreme. Polazak autobusa. Prelazak državne granice, nastavak putovanja pored Užica i Požege. Dolazak u Čačak / G.Milanovac oko ponoći.

 • Aranžman obuhvata:
  * prevoz autobusom turističke klase ( 20/55 sedišta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika )
  * usluge lokalnog vodiča za obilaske u Sarajevu,
  * usluge licenciranog vodiča za vreme putovanja,
  * troškove organizacije putovanja.

 • U cenu nisu uračunati:
  * troškovi ulaznica,
  * individualni troškovi,
  * fakultativni izlet za Ilidzu / vrelo Bosne (500,00 din. ),
  * polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

 • Popusti, doplate, autobuske karte, uslove plaćanja možete pogledati u cenovniku.

Napomene

 • Za putovanje u inostranstvo svim maloletnim licima je potrebna saglasnost oba roditelja – staratelja ili roditelja – staratelja koji ne putuje sa maloletnim detetom overena u sudu ili opštini.
 • Polazak autobusa je dan ranije u odnosu na dan naznačen u tabeli (tačno vreme polaska obavezno proveriti u agenciji dan ranije), a povratak je na dan naznačen u tabeli u unapred dogovorenom vremenu.
 • Ulazak u smeštajne jedinice u dolasku je posle 14h, a napuštanje istih je poslednjeg dana boravka do 9h po lokalnom vremenu. Posteljina se menja jednom tokom smene.
 • Putnici su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni smeštajnih jedinica. Svi studiji i apartmani imaju opremljene kuhinje potrebnim priborom, ali nemaju peškire, toalet papir i sredstva za higijenu koja su putnici u obavezi sami da nabave.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da putem SPECIJALNIH i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama različitim od cena objavljenim u ovom cenovniku. Stranke koje uplate aranžman po cenama iz ovog cenovnika nemaju pravo potraživanja naknade na ime razlike u ceni.
 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu JUNGMAN TRAVEL DOO zadržava pravo na korekciju cena. Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo uplaćeni iznos, a ostatak je podložan promeni.
 • Obavezu plaćanja stranka je dužna da izmiri najkasnije 10 dana pre polaska, uplaćivanjem celokupnog iznosa ili dostavljanjem čekova. U suprotnom, automatski će se smatrati da je odustala od putovanja I postupiće se prema Opštim uslovima putovanja organizatora.
 • Preporučuje se putnicima da za putovanje bez viza izvade nove biometrijske pasoše.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije “JUNGMAN TRAVEL DOO” – Čačak.

Licenca OTP 091/2020 od 31.01.2020. godine.